hr en
Prevoditeljska  agencija Lektor

Profesionalna i pouzdana jezična podrška.

Cjelovita jezična rješenja, individualni pristup.

Prevoditeljska  agencija Lektor

Prijevodi na koje se možete osloniti.

Stručni prijevodi, kvalificirani i iskusni prevoditelji.

Prevoditeljska  agencija Lektor

Prevoditeljski ured LEKTOR

Profesionalni prijevodi, 30 godina iskustva.

Usluge

Prevoditeljski ured LEKTOR nudi Vam profesionalne i cjelovite jezične usluge: stručne prijevode, prijevode s ovjerom sudskog tumača, lekturu, redakturu, lokalizaciju i transkreaciju.

Prevoditeljske usluge

Tim kvalificiranih, profesionalnih i iskusnih prevoditelja osigurat će kvalitetan i i točan prijevod s lingvističkog, semantičkog, tekstualnog i sociolingvističkog aspekta čiji će Vam idiomatski izričaj omogućiti da ostvarite globalnu prisutnost i uspješnu komunikaciju sa svojim poslovnim partnerima.

Saznajte više

Sudski tumač

Stalni sudski tumači osobe su imenovane od predsjednika Županijskog suda koje svojim potpisom i pečatom jamče da je ovjereni prijevod u cijelosti vjeran izvorniku. Uvjeti koje određena osoba mora ispuniti kako bi mogla biti imenovana stalnim sudskim tumačem propisani su Pravilnikom o sudskim tumačima.  

Saznajte više

Lektura

Lektura podrazumijeva ispravljanje i uređivanje autorskog rukopisa s pravopisne i jezično-stilske strane u skladu s funkcionalnim stilovima standardnoga hrvatskog jezika. Lekturu svih dokumenata rade profesori s dugogodišnjim i dokazanim iskustvom rada u struci.

Saznajte više

Redaktura

Jezična redaktura predstavlja dubinski zahvat na uređivanju teksta te obuhvaća usporedbu izvornika i ciljnog teksta i intervencije kao što su: uklanjanje pravopisnih i sintaktičkih pogrešaka, leksičke prilagodbe i postizanje idiomatskog izričaja, odnosno stilska prilagodba u ciljnom tekstu. Svrha je jezične redakture osigurati ciljni tekst koji ne djeluje prijevod nego kao dokument pisan na ciljnom jeziku.

Saznajte više

Lokalizacija

Lokalizacija je postupak prilagodbe pisanog sadržaja lingvističkim, kulturološkim i sociološkim specifičnostima ciljnog tržišta u cilju prihvaćanja određenog proizvoda ili usluge. Jezična lokalizacija uključuje opsežno proučavanje ciljne kulture kako bi se proizvod ispravno prilagodio lokalnim potrebama.

Saznajte više

Transkreacija

Transkreacija je kreativno prevođenje marketinških tekstova i poruka u cilju prenošenja kulturološkog i emocionalnog sadržaja u ciljni tekst i spoj je prevođenja, kulturne adaptacije i kreativnosti.

Saznajte više

Zatražite ponudu

Za procjenu prijevoda ili lekture obratite nam se na: lektor@lektor.hr

Zašto odabrati Lektor?

Profesionalna usluga

Naši su prijevodi profesionalni, idiomatski i ispravni na sintaktičkoj, semantičkoj i leksičkoj razini te se uvijek isporučuju u dogovorenim rokovima.

Personalizirani pristup klijentu

Cijenimo Vaš posao i tako mu pristupamo. Za nas uspješna realizacija prevoditeljskog projekta obuhvaća jezičnu i istraživačku kompetenciju te blisku suradnju s klijentom kako bi se osigurao kvalitetan prijevod koji u potpunosti odgovara registru struke.

Visokoobrazovani jezični stručnjaci

Svi naši prevoditelji i lektori kvalificirani su jezični stručnjaci: sveučilišni specijalisti prevoditelji, profesori jezika i sudski tumači s bogatim i dokazanim iskustvom rada u struci.

Dugogodišnje iskustvo

30 godina poslovanja s pravnim i fizičkim osobama u Hrvatskoj te brojnim poslovnim subjektima diljem svijeta čije smo povjerenje zaslužili isporukom kvalitetnih prijevoda u dogovorenom roku.

Motiviranost kao preduvjet kvalitetne usluge

Istinski volimo svoj posao zbog čega vam pružamo vrhunsku uslugu još od 1992. godine.