hr en
Prevoditeljska  agencija Lektor

Profesionalna i pouzdana jezična podrška.

Cjelovita jezična rješenja, individualni pristup.

Prevoditeljska  agencija Lektor

Prijevodi na koje se možete osloniti.

Stručni prijevodi, kvalificirani i iskusni prevoditelji.

Prevoditeljska  agencija Lektor

Prevoditeljski ured LEKTOR

Profesionalni prijevodi, 30 godina iskustva.

Usluge

Prevoditeljski ured LEKTOR nudi Vam profesionalne i cjelovite jezične usluge: stručne prijevode, prijevode s ovjerom sudskog tumača, lekturu, redakturu, lokalizaciju i transkreaciju.

Prevoditeljske usluge

Tim kvalificiranih, profesionalnih i iskusnih prevoditelja osigurat će kvalitetan i i točan prijevod s lingvističkog, semantičkog, tekstualnog i sociolingvističkog aspekta čiji će Vam idiomatski izričaj omogućiti da ostvarite globalnu prisutnost i uspješnu komunikaciju sa svojim poslovnim partnerima.

Saznajte više

Sudski tumač

Stalni sudski tumači osobe su imenovane od predsjednika Županijskog suda koje svojim potpisom i pečatom jamče da je ovjereni prijevod u cijelosti vjeran izvorniku. Uvjeti koje određena osoba mora ispuniti kako bi mogla biti imenovana stalnim sudskim tumačem propisani su Pravilnikom o sudskim tumačima.  

Saznajte više

Lektura

Lektura podrazumijeva ispravljanje i uređivanje autorskog rukopisa s pravopisne i jezično-stilske strane u skladu s funkcionalnim stilovima standardnoga hrvatskog jezika. Lekturu svih dokumenata rade profesori s dugogodišnjim i dokazanim iskustvom rada u struci.

Saznajte više

Redaktura

Jezična redaktura predstavlja dubinski zahvat na uređivanju teksta te obuhvaća usporedbu izvornika i ciljnog teksta i intervencije kao što su: uklanjanje pravopisnih i sintaktičkih pogrešaka, postizanje idiomatskog izričaja, odnosno stilska prilagodba u ciljnom tekstu.

Saznajte više

Lokalizacija

Lokalizacija je postupak prilagodbe pisanog sadržaja lingvističkim, kulturološkim i sociološkim specifičnostima ciljnog tržišta u cilju prihvaćanja određenog proizvoda ili usluge. Jezična lokalizacija uključuje opsežno proučavanje ciljne kulture kako bi se proizvod ispravno prilagodio lokalnim potrebama.

Saznajte više

Transkreacija

Transkreacija je kreativno prevođenje marketinških tekstova i poruka u cilju prenošenja kulturološkog i emocionalnog sadržaja u ciljni tekst i spoj je prevođenja, kulturne adaptacije i kreativnosti.

Saznajte više

Zatražite ponudu

Za procjenu prijevoda ili lekture obratite nam se na: lektor@lektor.hr

Zašto odabrati Lektor?

Profesionalna usluga

Naši su prijevodi profesionalni, idiomatski i ispravni na sintaktičkoj, semantičkoj i leksičkoj razini i uvijek se isporučuju u dogovorenim rokovima.

Personalizirani pristup klijentu

Vaš je posao važan i tako mu pristupamo. Za nas uspješna realizacija prevoditeljskog projekta obuhvaća jezičnu i istraživačku kompetenciju te blisku suradnju s klijentom kako bi se osigurao kvalitetan prijevod koji u potpunosti odgovara registru struke.

Visokoobrazovani jezični stručnjaci

Svi naši prevoditelji i lektori kvalificirani su jezični stručnjaci: sveučilišni specijalisti prevoditelji, profesori jezika i sudski tumači s bogatim i dokazanim iskustvom rada u struci.

Dugogodišnje iskustvo

Gotovo 30 godina poslovanja s pravnim i fizičkim osobama u Hrvatskoj te brojnim poslovnim subjektima diljem svijeta čije smo povjerenje zaslužili isporukom kvalitetnih prijevoda u dogovorenom roku.

Motiviranost kao preduvjet kvalitetne usluge

Istinski volimo svoj posao, zbog čega vam već pružamo vrhunsku uslugu još od 1992. godine.